Anahtar Kelime Nedir, Nasıl Bulunur?

Bu yazımızda dijital pazarlama dünyasının temelini oluşturan aynı zamanda SEO uyumlu blog yazmak için hayati önem taşıyan “anahtar kelime” kavramını inceliyoruz. “ Anahtar kelime nasıl bulunur ” sorusunun cevabını da öğreneceğiniz bu yazımızın siz okuyuculara faydalı olmasını umarım.

Haydi başlayalım!

En sade tanımıyla, kullanıcıların merak ettikleri bir konu hakkında arama motorlarına yazdıkları kelimeler veya kelime öbeklerine anahtar kelime denir.


Bu sebeple kullanıcıların arama motorları aracılığıyla aradıkları ürüne veya hizmete ulaşma çabası anahtar kelime kavramını çift taraflı bir olguya dönüştürür.


Bir tarafta anahtar kelimelerle arama yapan kullanıcılar diğer tarafta kullanıcıların karşısına çıkmak isteyen içerik üreticileri veya satıcılar…


Hal böyle olunca Google arama sonuçları sayfasında en üst sırada yer almak için içerik üreticileri ve satıcılar web sayfalarında kendi ürün veya hizmetleriyle ilgili anahtar kelimeleri kullanır.

SEO optimizasyonu için anahtar kelimelerin devreye girdiği yer tam olarak burasıdır. Arama motorunda ister tek bir kelime ister uzun bir kelime öbeği aranıyor olsun SEO optimizasyonu için anahtar kelime olarak kabul edilir.

Örneğin kişi “spor” kelimesiyle bir arama yaptığı zaman çıkan google sonuçları farklı olur, “spor araba” yazdığı zaman farklı olur. “Spor araba lastiği” yazdığı zaman çıkan sonuçlar daha da farklı olacaktır. Anahtar kelimeler uzadıkça kullanıcıların ulaşmaya çalıştığı bilgi ve hizmet daha net anlaşılır.

Anahtar Kelimeler Arama Motoru Pazarlaması için Neden Önemlidir?

Yazımızın başında da ifade ettğimiz gibi anahtar kelimeler dijital pazarlamanın temelini oluşturur. Google’ın gelirinin %96’sını tıklama başına ödeme (PPC) reklam kampanyalarıyla elde eder.


Hedef anahtar kelimelerinizle Google reklamlarını kullanarak arama sonuçlarında en üstte yer almak, sitenize satış odaklı trafik akışı sağlayabilir.

Yani anahtar kelimeler SEO için önemli olduğu kadar Google reklam kampanyaları için de önemlidir.

Google Ads’in çalışma prensibi, belirli anahtar kelimeler için, reklam verenlerin, arama sonuçlarının en üstünde görünmek adına Google’a fiyat teklifi vermesine dayanır. (3)

Fakat şunu da belirtelim, SEO için belirlenen hedef anahtar kelimelerle Google Ads reklam kampanyaları için belirleyeceğiniz anahtar kelimeler aynı olmak zorunda değil.

 

Farklı pazarlama stratejileri için farklı anahtar kelimeler veya kelime öbekleri oluşturulmalı. (yazının ilerleyen bölümünde daha detaylı işleyeceğiz) Kısaca bir örnekle anlatmaya çalışayım;

 

Müşterinin satın alma yolculuğundaki noktasına göre belirlenen hedef anahtar kelimeler vardır. Müşterinin satın almaya yakın olduğu noktalarda Google reklam kampanyaları faydalı olabilir ancak daha uzak olduğu noktalarda SEO optimizasyon çalışması stratejiniz için daha faydalı olacaktır.

Mesela bir kuru temizleme firmasında dijital pazarlama yönetimi yapıyorsunuz. Kullanıcı “Kadıköy kuru temizleme” araması yapıyorsa hizmet alma sürecinde satışa yakın olduğunu düşünebiliriz ve Google Ads reklam kampayasını tercih edebiliriz. Ancak kullanıcı “Keten gömlek kuru temizleme” araması yapıyorsa bu arama için belirlenen hedef anahtar kelimelerle, SEO optimizasyonu yapılmış bir blog gönderisi hazırlamak daha iyi bir fikir gibi görülebilir.

 

Anahtar kelimeler web sitenizin temelidir. Hedeflediğiniz anahtar kelimeler arama motorlarına ve kullanıcılara hangi ürünü ve hizmeti sattığınızı anlamasını sağlar.

SEO Stratejiniz İçin Anahtar Kelimeler Nasıl Araştırılır?

Anahtar kelime belirleme SEO çalışmasının en önemli kısmıdır. Seçtiğiniz anahtar kelimeler başarılı olmanızı sağlayabileceği gibi sizi hüsrana da uğratabilir. 

 

Arama motoru optimizasyonu (SEO) için anahtar kelime araştırması, mevcut siteniz, içeriğiniz, ürünleriniz, hizmetleriniz ve ideal müşterilerinizle alakalı olabilecek tüm olası anahtar kelime çeşitlerini toplamaktan oluşur.

 

Hedeflemeniz gereken terimlerin bir listesini oluşturmanıza yardımcı olması için takip edebileceğiniz bir anahtar kelime araştırma süreci oluşturabilirsiniz. 

İşletmeniz Hakkında Önemli ve Alakalı Konuların Bir Listesini Yapın.

İşletmeniz için önemli olduğunu düşündüğünüz konu gruplarını belirleyerek SEO stratejiniz için kullanacağınız anahtar kelime araştırma sürecinize başlayabilirsiniz. İşletmenizin sunduğu ürün ve hizmetlere, hedef kitlenizin, nasıl ulaşacağına ya da beklentilerini nasıl karşılayacağına dair fikir yürüterek konu gruplarınızı genişletebilirsiniz.

 

Kendinizi hedef kitlenizin yerine koyun ve hedef kitleniz, işletmenize ulaşmak için “hangi konuları araştırır” sorusunun cevaplarını belirleyin.

Örneğin, bir dijital pazarlama ajansı olduğunuzu varsayalım.

 

Dijital varlıklarını geliştirmek isteyen firma sahipleri muhtemelen aşağıdaki konular hakkında arama yapacaklardır.

 

 

-Dijital pazarlama (6.6K)

 

-SEO (27K)

 

-Google ads (110K)

 

-Instagram reklam verme (5.5K)

 

Anahtar kelimelerin yanındaki parantez içindeki rakamlar bu kelimelerin aylık aranma hacimlerini gösterir. Bu veriler sayesinde bu konuların hedef kitleniz için ne kadar önemli olup olmadığı ve hedeflemek için seçeceğiniz anahtar kelimeyle alakalı içerik oluşturmak için kaç farklı alt konuya ihtiyaç duyabileceğinizi de anlamanızı sağlar.

Bu Konu Gruplarını Anahtar Kelimelerle Doldurun.

Şimdi işletmenizin sunduğu ürünler veya hizmetlere göre konularınızı belirlediğinize göre bu konularla alakalı anahtar kelimelerinizi hazırlayabilirsiniz. Anahtar kelimeleriniz muhtemelen hedef kitleniz tarafından aratılan ve arama motoru sonuç sayfalarında sıralanan kelime öbekleridir.

 

-Mesela:

 

-Dijital pazarlama nedir?

 

-Dijital pazarlama nasıl yapılır?

 

-Dijital pazarlama türleri nelerdir?

 

-SEO nedir?

 

-SEO nasıl yapılır?

 

gibi ve benzeri anahtar kelimelerinizi çoğaltabilirsiniz.

Peki işletmeniz için doğru anahtar kelimeleri nasıl belirlersiniz?

Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Çok rekabetçi anahtar kelimeler seçerseniz, Google’da sıralamada zorlanacaksınız. Ya da web sitesinizi müşteri kitlenizin aramadığı anahtar kelimelerle optimize ederseniz satışa dönüşmeyen yararsız trafik sağlamış olacaksınız. Bu nedenle, siteniz yeniyse, SEO çalışmalarınızı “uzun kuyruklu anahtar kelimelerle” yapmanız önerilir. 

 

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, nispeten düşük arama hacmine sahip arama terimleridir. Ama daha fazla satış potansiyeli içerir.

Anahtar Kelime Araştırma

Vikipedi

Bir çok insanın gözünden kaçan ve bir çok SEO uzmanının kullandığı Vikipedi anahtar kelimelerinizi bulmak için çok faydalı olabilir.

 

Nasıl yapıldığına bir bakalım:

 

Öncelikle vikipedi sayfasına gidiyorum ve geniş anlamlı bir kelime aratıyorum

vikipedi arama motoruna "ayakkabı" yazdım ve geniş kelime kullandım sağ tarafta içindekiler bölümü var oraya tıklayacağım

Karşıma konuyla alakalı geniş bir açıklama sayfası çıkıyor, ve sayfada içindekiler bölümüne tıklıyorum

ayakkabı türlerine tıklıyorum ve karşıma bir çok ayakkabı çeşidinin listesi çıkıyor. Bu listeden işime yarayacak anahtar kelimeleri seçebilirim.

İçindekiler bölümünden “türler” kısmına tıklayınca bir çok ayakkabı türü, potansiyel anahtar kelime olarak listeleniyor.

 

Sayfanın altına doğru ilerlediğim zaman yakından alakalı olabilecek diğer konu başlıklarını da görebiliyorum

sayfanın altına doğru ilerledikçi sayfanın sonunda kaynakçanın hemen üzerinde ayrıca bakınız bölümünde alakalı konuları buluruz.

Epey faydalı…

Google İlgili Aramalar

Anahtar kelimeleri kolayca keşfetmenin bir başka yolu da Google’ın arama sonuçlarının altında listelediği “ilgili aramalar” bölümünü incelemektir.

 

Mesela hizmetleriniz arasında Google Ads reklam kampanyaları düzenlemek olduğunu düşünelim.

 

Anahtar kelimeyi (google reklam) Google’da aratıp sayfanın altına doğru indiğimiz zaman Google bize, “ilgili aramalar” adından bir anahtar kelime listesi gösterecektir.

Google arama motoruna anahtar kelimenizi yazdıktan sonra çıkan sonuç sayfasının en altında ilgili aramalar bölümü vardır.

Bu noktada Google ilgili aramalardaki anahtar kelimelerin popülaritesi hakkında endişelenmenize gerek yok. Google açıkça bize bir çok insanın bu anahtar kelimeleri kullanarak arama yaptığını söylüyor.

 

Eğer Google’ın ilgili aramalar bölümünden herhangi bir kelimeye tıklarsanız, sayfanın altına indiğinizde tekrar ilgili aramalar bölümünde konunuzla alakalı bir çok insanın aradığı anahtar kelimeleri bulabilirsiniz.

Google reklam anahtar kelimesini arattıktan sonra çıkan sayfanın altında ilgili aramalar bölümünden google reklam örnekleri kelimesine tıklayarak çıkan sayfanın sonuna gidiyorum ayn şekilde yine google ilgili aramalardan başka anahtar kelime fikirleri araştırıyorum

Bu işlemi tekrarladıkça daha fazla ilgili anahtar kelime fikirlerine ulaşabilirsiniz. Bol Şans!

Google ve YouTube Önerileri

Konu listenizi yavaş yavaş oluşturduğunuza göre bu listeyi daha da genişletmek için seçtiğiniz anahtar kelimeleri Google arama motoruna yazın ve hangi anahtar kelimeleri önerdiğini inceleyin.

Google arama motoruna anahtar kelimenizi yazdığınız zaman size anahtar kelimenizle alakalı başkaları tarafından aratılan anahtar kelimeler listeler

Anahtar sözcüklerinizi çoğaltmak için iyi bir fırsat. Google bize bu kelimeleri önerdiğine göre bir çok insanın bu anahtar sözcükleri arattığını anlıyoruz.

 

Şimdi aynı işlemi YouTube için de yapalım ve oradaki anahtar kelime fırsatlarını kaçırmayalım.

anahtar kelimenizi youtube arama motoruna yazdığınız zaman karşınıza youtube alakalı anahtar kelime önerileri çıkar

Şimdi de anahtar kelime araştırma araçlarına bir bakalım

Anahtar Kelime Araçları

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Dijital pazarlama uzmanlarının en güvendiği anahtar kelime kaynaklarından biri de Google anahtar kelime planlayıcı aracıdır. Bu araç Google’ın kendi aracıdır ve haliyle veriler direk Google’dan gelir. Bu sebeple hepimiz için güvenilir bir kaynaktır.

 

Bu aracın en büyük eksisi, SEO için değil, reklam kampanyalarında yardımcı olması için tasarlanmıştır. Yine de anahtar kelime listesini genişletmek için etkili bir araçtır.

Google Ads aracından anahtar kelime planlayıcı bölümüne tıklarız

Anahtar Kelime Planlayıcı aracının sağ üst menüsündeki “araçlar ve ayarlar” bölümüne tıkladığınızda açılan menüde aşağıda bulunan “planlama” bölümüne tıklarız ve yukarıdaki resimde görünen bölüme yönlendiriliriz

anahtar kelime planlayıcıya tıklayıp, açılan yere anahtar kelimemizi yazıp sonuçları getir dediğimiz zaman Google bize anahtar kelime fikilrerinin yanında kelimelerin aranma hacimlerini trend durumlarını ve en az en çok her bir anahtar kelimenin tıklama başına maliyetini getirir

Google 450 tane alakalı anahtar kelime fikrini bana sundu. Aynı zamanda kelimelerin ortalama aylık aranma hacimlerini, rekabet seviyesini ve ortalama tıklama başına maliyet ücretlerini de gösteriyor.

Keyword Surfer

Keyword Surfer chrome eklentisini yükleyerek Google’da arama yaparsanız sayfanın sağ tarafında aramanızla alakalı anahtar kelimelerin bir listesini görürsünüz ve önerilen anahtar kelimelerin ne kadar aranma hacmi olduğunu ve kelimenizle ne kadar alakalı olduğunu gösteren verilere de bakabilirsiniz.

Keywırd Surfer anahtar kelime chrome eklentisini kullanırken google arattıgınız anahtar kelimelerin aranma hacimlerini ve ortalama reklam maliyetlerini göstrir sayfanın sağ kenarında ise önerilen anahtar kelime listesini karşınıza getirir.
Keywırd Surfer anahtar kelime chrome eklentisini kullanırken google arattıgınız anahtar kelimelerin aranma hacimlerini ve ortalama reklam maliyetlerini göstrir sayfanın sağ kenarında ise önerilen anahtar kelime listesini karşınıza getirir.

Answer The Public

Seçtiğiniz bir anahtar kelime etrafında sorulan soruları ve cümleleri size sunan bir anahtar kelime bulma aracıdır. Ücretli bir araçtır ama ücretsiz sürümünden de faydalanabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizle alakalı soru ve cümleleri üretir.

Soovle

Soovle aracına bir anahtar kelime girdiğiniz zaman wikipedia, amazon, google, youtube, answer the public, yahoo ve bing sitelerinden anahtar kelimenizle alakalı kelimeleri size gösteren kullanımı kolay bir araçtır.

Bir Anahtar Kelimenin Nitelikleri

Öyleyse, anahtar kelime araştırması yaparken, dikkat edilmesi gereken ana niteliklerin neler olduğuna bir bakalım.

Aranma Hacmi

Bir anahtar kelimenin Google’da aylık kaç kez arandığını ifade eder. Önemli bir metriktir. Bu sayede bu anahtar kelimeyle sitemize ne kadar potansiyel trafik çekeceğimizi tahmin etmemize yardımcı olur.


Aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimelere yatırım yapmak web sitesine daha fazla ziyaretçi çekme potansiyeline sahiptir. Ancak aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimeler, Google sıralamalarında daha rekabetçidir.

Bu sebeple yeni siteler SEO optimizasyonlarını, nispeten daha düşük aranma hacimli, uzun kuyruklu anahtar kelimeler etrafında yapmalılar.

Rekabet

Bir anahtar kelimenin aranma hacmi tek başına bir nitelik değildir. Yüksek aranma hacimli bir kelime için Google sonuç sayfasında üst sıralarda yer almaya çalışan yüzlerce web sitesi rekabet içerisindedir.


Bir anahtar kelimenin ne kadar rekabetçi olduğunu anlayabilmek için ücretsiz olan Google Ads kelime planlayıcı aracını kullanabileceğiniz gibi ahref, semrush gibi ücretli araçlardan da faydalanabilirsiniz. (bu araçların belli süre kullanımları ücretsizdir.)

Fiyat/Tıklama Başına Maliyet:

Google Ads kelime planlayıcı aracından söz açılmışken TBM konusuna da bir parantez açalım.


Her anahtar kelimenin Google reklam kampanyaları için bir fiyatı vardır. Bir kişi arama yaptığında organik sonuçların üzerinde çıkan Google reklamlarına her tıkladığında reklam veren kişi veya şirket Google’a bir ücret öder. Bu ücrete tıklama başına maliyet (TBM) denir.


Aranma hacminin ve rekabetin yüksek olduğu anahtar kelimelerin TBM’si daha yüksek olur. TBM’si yüksek olan anahtar kelimeler yerine, aranma hacmi yüksek ama TBM’si düşük anahtar kelimeleri tercih edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi TBM, SEO için anahtar kelimeleri belirlerken de faydalıdır.

Kelime Sayısı

Anahtar kelimenizi oluşturan sözcük sayısı arttıkça rekabet düşer. Yukarıda da bahsettimiz gibi anahtar kelimelerdeki sözcük sayısının artması, arama yapan kişinin alım sürecinde daha ileride olduğunu gösterir.


Ne istediğini net şekilde ifade etmek için uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanan kişiler hedeflenerek anahtar kelime seçebilirsiniz.


Örneğin “masa” anahtar kelimesi tek sözcükten oluşur ve  aranma hacmi yüksektir ancak rekabette bir o kadar fazladır. Bunun yanında “4 kişilik yemek masası” aratan bir kişi hem satın almaya daha yakındır, hem de arama yaptığı anahtar kelime öbeğinin rekabeti daha düşüktür.

İşinizle Alakası

Anahtar kelimeler için sıralama önemlidir, ancak her anahtar kelime için sıralamayı hedeflememelisiniz. Pazar alanınızda işinizle en alakalı anahtar kelimeleri seçmeye odaklanın.

 

İş alaka düzeyini değerlendirmenin bir yolu, kullanıcı kişiliklerinizdir. Bir ihtiyacı çözüp çözmediğini veya potansiyel bir kullanıcının sorularını yanıtlayıp yanıtlamadığını belirlemek için her bir anahtar kelimeyi zihinsel olarak değerlendirin.

Anahtar kelimeler web sayfanızın temelini oluşturur.

Anahtar Kelimelerin Aranma Amacı

Kişiler tarafından aratılan anahtar kelimelerin aranma amaçları bize, kullanıcıların, müşteri yolculuğunda hangi noktada olduğunu anlamamızı sağlar.


Amaçlarını bir kaç soruyla anlamaya çalışırız;


  • Bir şey satın alma niyetiyle mi arıyorlar? 
  • Sadece bir tanım mı arıyorlar? 
  • Henüz satın almak istemiyorlar ancak bilgi toplamak ve seçenekleri görmek için mi alış-veriş araması yapıyorlar?
  • Hali hazırda bildikleri bir web sitesine veya sayfasına mı gitmek istiyorlar?

Bu dört soruya dayalı olarak, aranma amacı genellikle dört ana kategoriye ayrılır: 


  1. İşlemsel (alıcı) amaç
  2. Ürün araştırması
  3. Bilgi amaçlı
  4. Coğrafi amaçlı

İşlemsel Amaç:

İşlem sorguları, bir web sitesinde satın alma işlemi için net bir ifadeyi temsil eder.


Örneğin;


-antalya uçak bileti satın al


-500 tl altında spor ayakkabı


-istanbul içi haftasonu konserleri gibi.


İşlem sorguları “satın al”, “abone ol”, “satılık” gibi kelmeleri içerebilir. Bu tip işlem sorguları genelde daha nettir. Ürününüzü veya hizmetinizi “iphone 13 pro max” gibi tam olarak tanımlayabilirler.

Ürün Araştırması

Genellikle kullanıcıların alışverişten önce ürünleri, hizmetleri veya markaları araştırdığı anlamına gelir. Muhtemelen yakın zamanda bir satın alma yapacaklar. Şu an için hazır değiller.


Örnek:


-En iyi saç bakım kremi


-En faydalı kedi maması


-Çizim defterleri


Ürün araştırması yapan kullanıcılar henüz satın alım yapmayı düşünmeseler de reklamlarınızla karşılarına çıkma şansınız hala devam ediyor diyebiliriz.

Bilgilendirici

Bilgi sorguları genel olarak belirli bir işlem yapmak için yapılan aramalar değildir. Daha çok konuyla ilgil bilgi edinme amacı taşır.


-Mariana çukuru ne kadar derin?


-Klimanjero Dağı nerededir?


– Lastik tamiri nasıl yapılır?


Bu tarz soru aramlarında genel olarak kişiler sorunlarını çözme amacıyla arama yaparlar. Bu tip aramalar reklam kampanyaları için çok fazla anlam ifade etmese de SEO hedefleri kapsamında marka bilinirliği ve müşteri güveni konusunda değerli trafik olarak görülür.

Coğrafi Hedefli Anahtar Kelimeler

Coğrafi hedefli anahtar kelimeler, “diş hekimi Şişli” veya “Bebekdeki restoranlar” gibi bir coğrafi konumu içerir.


Bunlar, belirli bir coğrafi alana hizmet eden yerel işletmeler için etkili  anahtar kelimelerdir.

SEO Anahtar Kelimeleri ve PPC Anahtar Kelimeleri Seçme

Hedef anahtar kelimeleriniz dijital pazarlama stratejinizi belirler ve web sitenize çekmek isteyeceğiniz hedef kitleyi tanımlar.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi SEO stratejiniz ve PPC reklam kampanyalarınız için hedefleyeceğiniz anahtar kelimeler aynı olmayacaktır.


SEO stratejiniz ve PPC reklam kampanyanız için etkili anahtar kelimeler belirlenirken şunlara dikkat edilmeli.

SEO için İdeal Anahtar Kelimeler

-Bilgilendirici anahtar kelimeler (“X nasıl yapılır?”, “X nedir?”)

 

-Arama motoru sonuç sayfalarında rekabeti düşük anahtar kelimeler

 

-Potansiyel alıcı amacına sahip ancak düşük rekabet içeren terimler

 

-Hedef müşterinizin tam olarak sattığınız ürünü aramadığı zamanlarda kullandığı ilişkili anahtar kelimeler.

PPC için İdeal Anahtar Kelimeler

-Oldukça odaklanmış alıcı amacına sahip anahtar kelimeler

(Smart LED TV)

 

-Birinin tam olarak ürününüzü aradığı anahtar kelimeler

(78” Full HD Smart LED TV)

 

-Sizi veya bir rakibi içeren markalı anahtar kelimeler

(Samsung veya LG LED TV)

Anahtar Kelimeler Nasıl Kullanılmalıdır?

İçeriğinizi SEO stratejiniz için belirlediğiniz anahtar kelimelere göre optimize ederken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

İçeriğinizi oluştururken anahtar kelimelerinizi doğal olarak kullanmaya çalışın ve anahtar kelimeye boğmayın. Anlam bütünlüğünü kaybetmeyin.

Google algoritmaları sandığımızdan daha akıllı. Anahtar kelimenizi başlık etiketinizde, URL’nizde ve sayfanın tamamında kullanırsanız, sayfanızın neyle ilgili olduğunu kolayca anlar.

Makul miktarda uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmanız SEO açısından epey yararlı olacaktır. Özellikle web siteniz yeniyse rekabette öne çıkma fırsatınız olacak.

Teknik SEO için gerekli yerlere anahtar kelimelerinizi koymayı unutmayın. Sayfa içi SEO (on page SEO) olarak da bilinen bu uygulamalar sayesinde Google sayfanızın ne hakkında olduğunu kolayca anlayacaktır.

Genel olarak içeriğinizi optimize ederken aşağıda belirtilen yerlere anahtar kelimelerinizi yerleştirmeyi unutmayın

 

-Sayfa Başlıkları

 

-Başlık Etiketleri

 

-Meta Açıklamaları

 

-Başlıklar

Sonuç

Bu yazımızla “anahtar kelime nasıl bulunur?”, kavramını belirli bir çerçevede ele aldık. Anahtar kelimelerin dijital pazarlama stratejinizin merkezinde bir konum aldığını ifade ettik.


Belirleyeceğiniz anahtar kelimelerle SEO stratejilerinizi ve PPC reklam kampanyalarınızı nasıl oluşturacağınıza dair fikirler sunduk.


Sizlerin katkılarıyla birlikte mutlaka eksikleri olan bu yazımızı daha da geliştireceğimiz inancıyla gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle Hoşçakalın.

İçeriklerimizden haberdar olmak
için e-posta adresinizi ekleyin

Dijital pazarlama dünyasıyla ilgili son gelişmeler hemen  e-posta adresinize gelsin.

Copyright 2022 © DigitalistWay │ Tüm Hakları Saklıdır